Eénpansgerechten zijn de perfecte oplossing voor een druk bezet persoon. Ze beperken niet alleen het opruimen tot een minimum, maar zijn ook erg handig omdat je alles gewoon in één pan kunt gooien en laten koken.

Hier zijn een paar van onze favoriete éénpansgerechten die je leven oneindig veel gemakkelijker zullen maken.

kip en rijst

Kip en rijst is een klassiek gerecht dat gemakkelijk te maken is en weinig ingrediënten nodig heeft. Om dit gerecht te maken heb je kipfilets, ui, knoflook, rijst, kippenbouillon, en kruiden nodig.

Eerst moet je de kipfilets in blokjes snijden en ze dan apart zetten. Vervolgens moet je de ui en knoflook in blokjes snijden.

Verhit dan een grote pan op middelhoog vuur en voeg olie toe.

Voeg, als de olie heet is, de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht zijn.

Voeg vervolgens de rijst toe en kook die een paar minuten tot hij licht geroosterd is.

Voeg ten slotte de kippenbouillon en de kippenborsten toe en breng aan de kook.

Verlaag het vuur tot laag en laat ongeveer 20 minuten sudderen of tot de rijst helemaal gaar is.

Pasta

Dit gerecht is zo gemakkelijk te maken en vereist maar een paar ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keuken hebt. Bovendien is het een geweldige manier om restjes pasta die je hebt op te gebruiken.

Eénpanspasta is een gerecht dat gemakkelijk te maken is en maar weinig ingrediënten nodig heeft. Om dit gerecht te maken heb je pasta, olijfolie, knoflook, kippenbouillon, en kruiden nodig.

Eerst moet je de pasta koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit dan een grote pan op middelhoog vuur en voeg olie toe.

Voeg, als de olie heet is, de knoflook toe en sauteer tot ze zacht is. Voeg dan de kippenbouillon toe en breng aan de kook .

Voeg de gekookte pasta toe en kook een paar minuten tot alles door en door verwarmd is.

Voeg tenslotte de kruiden toe en dien op.

Zwarte bonensoep

Deze soep is perfect voor een koude winterdag. Hij is niet alleen hartig en vullend, maar hij is ook heel gemakkelijk te maken en vereist maar een paar ingrediënten.

Soep van zwarte bonen is een heerlijke en stevige soep die perfect is voor een koude winterdag. Deze soep wordt gemaakt met zwarte bonen, ui, knoflook, kippenbouillon, tomaten, en kruiden

Eerst moet je de ui en knoflook in blokjes snijden

Verhit dan een grote pan op middelhoog vuur en voeg olie toe

Als de olie heet is, voeg je de ui en knoflook toe en sauteer tot ze zacht zijn

Voeg vervolgens de zwarte bonen, kippenbouillon, tomaten en specerijen toe.

Breng aan de kook en zet het vuur dan laag en laat ongeveer 30 minuten sudderen of tot de soep dik en smaakvol is.

Pas tenslotte de kruiden naar smaak aan en dien op.

Garnalen Alfredo

Dit gerecht is een heerlijke en makkelijke manier om een romantisch diner voor twee te maken. Je hebt er maar een paar eenvoudige ingrediënten voor nodig die je waarschijnlijk al in je keuken hebt.

Garnalen Alfredo is een heerlijk en gemakkelijk gerecht dat perfect is voor een romantisch diner voor twee. Dit gerecht wordt gemaakt met garnalen, pasta, knoflook, boter, melk, Parmezaanse kaas, en zout.

Eerst moet je de pasta koken (volgens de aanwijzingen op de verpakking).

Verhit dan een grote pan op middelhoog vuur en voeg de boter toe. Voeg, als de boter gesmolten is, de knoflook toe en sauteer tot ze zacht is.

Voeg de garnalen toe en bak ze een paar minuten tot ze roze en doorbakken zijn.

Voeg dan de melk en de Parmezaanse kaas toe en breng het geheel aan de kook.

Als alles door en door verwarmd is, voeg dan zout naar smaak toe en dien op.

Quinoa met groenten

Dit gerecht is een geweldige manier om je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen. Het is gemakkelijk te maken, gezond, en zeer smaakvol.

Quinoa met groenten is een gemakkelijk en gezond gerecht dat perfect is voor een snelle lunch of avondmaaltijd. Dit gerecht wordt gemaakt met quinoa, groenten (naar eigen voorkeur), kippenbouillon, en kruiden.

Om dit gerecht te maken, kook je eerst de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit dan een grote pan op middelhoog vuur en voeg olie toe.

Voeg, als de olie heet is, de groenten toe en sauteer tot ze zacht zijn.

Voeg ten slotte de gekookte quinoa en kippenbouillon toe en breng aan de kook.

Verlaag het vuur tot laag en laat ongeveer 10 minuten sudderen of tot alles door en door verwarmd is.

Breng op smaak met zout en peper en dien op.

 

Bon appetit!