Het leasen van een auto wordt vandaag de dag steeds populairder. Logisch, aangezien de aanschaf voor veel mensen natuurlijk financieel een flinke uitgave is. Door te leasen kun je namelijk toch een nieuwe auto rijden, maar hoef je niet direct een enorm bedrag uit te geven. Wel is het goed om goed na te denken over de eventuele gevolgen die gepaard gaan met het leasen van een auto. Zo moet je bij een private lease rekening houden met een BKR registratie wat ervoor zorgt dat je een lagere hypotheek op kunt nemen. Wanneer dit voor jou niet meer van toepassing is, dan maakt het uiteraard helemaal niets uit. Wil jij voor een kortere periode een auto leasen, dan kun je ook kiezen voor een private lease, welke voordelen dit heeft, dat lees je hier.

Waarom kiezen voor een zakelijke of private shortlease

De kosten voor een shortlease liggen doorgaans wel een stuk hoger, dan wanneer je kiest voor een langdurig contract. Echter, kan het vooral voor een bedrijf verstandig zijn om te kiezen voor een shortlease. De reden daarvoor is, is dat bij het aannemen van een nieuwe werknemer een auto kan worden beloofd. Wanneer dan blijkt dat jullie niet bij elkaar passen, dan zit je met een normale lease wel vast aan een contract. Dat is met een shortlease dus geen enkel probleem. Dit zijn vaak contracten voor 6 tot 12 maanden. Hierdoor zit je niet jaren vast aan een contract, waardoor je per saldo goedkoper uit bent. 

De voordelen van het leasen van een auto

Het leasen van een auto heeft zowel zakelijk als privé de nodige voordelen. Allereerst kun je natuurlijk ten alle tijde in de nieuwste auto rijden. Niet direct een must, maar voor velen wel een ontzettende mooie bijkomstigheid. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over de kosten voor reparatie en onderhoud, aangezien dit bij de prijs zit inbegrepen. Uiteraard kan het wel zo zijn dat je bij een eventuele ongeluk te maken krijgt met een te betalen eigen risico. Dit zal vaak ergens tussen de 200 en 400 euro liggen.

Alternatieven voor shortlease

Vind je een shortlease iets te lang, dan zijn er ook nog andere opties om een auto te kunnen leasen. Sinds enkele jaren kun je ook kiezen voor een supershortlease. Het grote voordeel hiervan is, is dat je maar enkele weken aan een contract vastzit. Dit is bijvoorbeeld ideaal ter overbrugging of eventueel voor een bepaald project. Zo is een bedrijfsbus voor een tijdelijke klus bijvoorbeeld ideaal om middels een supershortlease te gebruiken. Zo zit je nergens aan vast en kun je na gebruik je auto of bus weer netjes inleveren.